Για εσάς που δεν είστε της σούβλας και θέλετε να δώσετε μια διαφορετική νότα στο αρνάκι, με υγιεινά υλικά όπως πολλά μυρωδικά, πάπρικα και λευκό κρασί.
Υλικά
1 μπούτι από αρνί χωρίς τα κόκκαλα (περίπου 1 – 1½ κιλό) και κομμένο σε μερίδες
½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
ξύσμα από 1 λεμόνι
½ φλιτζάνι μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο
5-6 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
½ φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας πάπρικα καπνιστή
7-8 μέτριες πατάτες
3-4 μέτρια καρότα
2 φλιτζάνια λευκό κρασί
αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Το προηγούμενο βράδυ, τοποθετούμε το αρνί σε ένα μπολ μαζί με το κρασί, το σκόρδο κομμένο σε φετάκια, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι, τη μουστάρδα και την πάπρικα.
Ανακατεύουμε καλά και το κρατάμε στο ψυγείο για περίπου 12 ώρες.
Την επόμενη ημέρα, ανοίγουμε 4-5 λαδόκολλες και μοιράζουμε σε αυτή το αρνί και τη μαρινάδα.
Σε κάθε μερίδα προσθέτουμε ισόποσα το ξύσμα, τη ρίγανη και το δυόσμο.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Τα μοιράζουμε στις λαδόκολλες, προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις κλείνουμε καλά.
Τις τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 150 βαθμούς για περίπου 2 ώρες.
Ομάδα neadiatrofis.gr