Υλικά
1 μαλακή πίτα – τορτίγια –
2 φέτες άπαχο τυρί για τοστ
1 μπιφτέκι μοσχαρίσιο 100 γρ.
1 μέτριο κολοκύθι
1 πιπεριά πράσινη
Ντομάτα (1 ντομάτα)
Λίγο λάδι (1 κ. σούπας)
Λίγο λευκό κρασί
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε μια κουταλιά της σούπας λάδι και ψήνετε 1 μπιφτέκι. Βγάζετε το μπιφτέκι μόλις ψηθεί και σοτάρετε το κολοκύθι κομμένο σε λεπτές φέτες και την πιπεριά επίσης κομμένη σε φέτες. μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Προσθέτετε λίγο αλάτι. Σβήνετε με ½ ποτήρι λευκό κρασί. Απλώνεται την τορτίγια και ρίχνετε μέσα τα λαχανικά και την ωμή ντομάτα κομμένη σε κυβάκια. Βάζετε μέσα το μπιφτέκι κομμένο σε 3 – 4 κομμάτια ή ολόκληρο. Μετά την τυλίγετε καλά και ψήνετε για λίγο στους 180 C, αέρα σε προθερμασμένο φούρνο έως ότου γίνει τραγανή η πίτα.
Επιστημονική ομάδα neadiatrofis.gr