Τα λαδερά αποτελούν εξαιρετικής θρεπτικής αξίας τρόφιμα. Πλούσια σε φυτικές ίνες, αλλά και βιταμίνες. Ο αρακάς αποτελεί μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης Κ, βιταμινών συμπλέγματος Β και κάτι που μπορεί να μην ξέρετε
: η κουμεστερόλη που απαντάται στον αρακά έχει προστατευτική δράση έναντι του καρκίνου του στομάχου
Υλικά
500γρ αρακά
3 μέτρια καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
1 κρεμμύδι ξερό χονδροκομμένο
Περίπου ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/3 φλιτζανιού χυμό λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 φλιτζάνι άνηθο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε περίπου 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το καρότο και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.
Έπειτα προσθέτουμε τον αρακά και περίπου 2 ποτήρια νερό και ανακατεύουμε.
Βράζουμε τον αρακά μέχρι να μαγειρευτεί κατά το ήμισυ περίπου.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις πατάτες και τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμα λίγο νερό.
Όταν όλα έχουν μαγειρευτεί επαρκώς προσθέτουμε λεμόνι μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, έτσι ώστε να το καταναλώσουμε ωμό και να μην καταστραφεί από τη θερμότητα.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr