Το ρόδι και οι σταφίδες αποτελούν από τις πιο πλούσεις σε αντιοξειδωτικά συστατικά τρόφιμα στη φύση. Συμβάλλουν στην καλή υγεία των αγγείων και προστατεύουν τα κύτταρά μας από τη φθορά.
Υλικά
1 μικρή γαλλική σαλάτα
½ φλιτζάνι ρόδι
½ φλιτζάνι σταφίδες
8-10 φλούδες από παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σαλάτα σε χονδρά κομμάτια, το ρόδι, τις σταφίδες και την παρμεζάνα. Σε ένα μπλέντερ ή σέικερ χτυπάμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το μέλι, τη μουστάρδα και λίγο αλάτι. Προσθέτουμε τη σάλτσα πάνω στη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr