Μπορεί και να αποτελέσει ένα πλήρες γεύμα. Πλούσια σε πρωτεΐνη και καλής ποιότητας λιπαρά.
Μας δίνει αρκετή ενέργεια και άφθονες φυτικές ίνες. Η προσθήκη ξηρών καρπών όπως ο ηλιόσπορος σε μια σαλάτα, ενισχύει σημαντικά τη θρεπτική της αξία.
Υλικά
1 μάτσο ρόκα πλυμένη
1 μικρό μαρούλι πλυμένο
1 κόκκινη λόλα πλυμένη
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
50γρ Μινέρβα Benecol λευκό τυρί κομμένο σε κύβους
1 κ.σ. σταφίδα
1 κ.σ. ηλιόσπορο
Υλικά βινεγκρέτ:
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
½ κ.γ. μουστάρδα
1 κ.εσπρέσσο μέλι
Ξύσμα από πορτοκάλι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε μια σαλατιέρα κόβουμε με το χέρι όλα τα λαχανικά. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το Μινέρβα Benecol λευκό τυρί, τη σταφίδα και τον ηλιόσπορο. Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τα υλικά της βινεγκρέτ και τα χτυπάμε μέχρι να δέσουν καλά. Αδειάζουμε τη βινεγκρέτ στη σαλατιέρα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε δύο πιάτα και αν θέλουμε ξύνουμε ένα πορτοκάλι πάνω από τη σαλάτα.
Πηγή : benecol.gr