Ανακαλύψτε τα πολύτιμα συστατικά της φράουλας

Η φράουλα αποτελεί ένα εύγευστο, αρωματικό και ιδιαίτερα θρεπτικό φρούτο. Ευδοκιμεί την άνοιξη και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε μικρούς και μεγάλους. Γι’ αυτό άλλωστε έχει δώσει το όνομα της σε πληθώρα προϊόντων από παγωτά, γιαούρτια και καραμέλες, μέχρι αρώματα, κρέμες και κεριά.

Διατροφικά, η φράουλα αποτελεί πολύ καλή πηγή βιταμίνης C, φυλλικού οξέος, καλίου και μαγγανίου και περιέχει φυτικές ίνες που είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία του εντέρου. Μάλιστα οι φυτικές ίνες της φράουλας σε συνδυασμό με την υψηλή περιεκτικότητα της σε νερό προάγουν τον κορεσμό κάνοντας μας να νιώθουμε χορτάτοι.

Παράλληλα, η φράουλα αποδίδει μόλις 50 θερμίδες ανά φλιτζάνι, επομένως αποτελεί ιδανικό σνακ για άτομα που προσέχουν το βάρος τους. Ένα άλλο σημαντικό θρεπτικό στοιχείο της φράουλας είναι οι πολυφαινόλες που περιέχει. Οι πολυφαινόλες συμβάλλουν στην ενίσχυση της αντιοξειδωτικής της δράσης (η οποία οφείλεται και στη βιταμίνη C που περιέχει) βοηθώντας έτσι τον οργανισμό στην προστασία από τις ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες.

Μάλιστα μελέτες έχουν δείξει ότι λόγω της αντιοξειδωτικής της δράσης η φράουλα προσφέρει προστασία κατά χρόνιων νόσων όπως τα καρδιαγγειακά και ο καρκίνος. Η φράουλα μπορεί να καταναλωθεί ωμή ή αποξηραμένη σαν ενδιάμεσο σνακ ή να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική σε σαλάτες, κέικ, τάρτες κλπ.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Πηγή