Για κάποιον που έχει υψηλά τριγλυκερίδια η βασική διατροφική οδηγία που δίνουν οι ειδικοί είναι να αυξήσει την κατανάλωση ψαριών και ιδιαιτέρως λιπαρών ψαριών, όπως ο σολομός, η σαρδέλα, το σκουμπρί, ο μπακαλιάρος, καθώς επίσης και ιχθυελαίων σε μορφή συμπληρωμάτων διατροφής.
Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι τα ιχθυέλαια αποτελούν τις κατεξοχήν πηγές καλών ω3 λιπαρών στην καθημερινή μας διατροφή.
Τα ω3 λιπαρά έχουν συνδεθεί σήμερα με αναστολή μηχανισμών που οδηγούν σε αύξηση των τριγλυκεριδίων στο αίμα και κατ’ επέκταση σε μείωση αυτών.
Αν λοιπόν έχετε υψηλά τριγλυκερίδια αυξήστε την κατανάλωση λιπαρών ψαριών στη διατροφή σας και μιλήστε με το γιατρό σας για να σας συστήσει ένα επιλεγμένο συμπλήρωμα διατροφής από ιχθυέλαια, ώστε να προσλαμβάνεται τις απαραίτητες ποσότητες ω3 λιπαρών.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr