Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, επιστήμονες από το βρετανικό πανεπιστήμιο Λόουμπορου ανακάλυψαν ότι αθλητές και συγκεκριμένα ποδηλάτες που
κατανάλωναν 40 γραμμάρια. μαύρης σοκολάτας καθημερινά επί δύο εβδομάδες εμφάνισαν λιγότερο οξειδωτικό στρες, λόγω γης άσκησης, σε σχέση με εκείνους που προτιμούσαν σοκολάτες με χαμηλή περιεκτικότητα σε κακάο.
Παράλληλα, παρατήρησαν ότι, εκείνοι που έτρωγαν μαύρη σοκολάτα, έκαιγαν περισσότερο λίπος κατά τη διάρκεια της άσκησης.
Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν φάνηκε να έχει αντίκτυπο στις επιδόσεις τους.
Ο ακριβής μηχανισμός δεν έχει διευκρινιστεί ωστόσο φαίνεται ότι το υψηλό περιεχόμενο σε αντιοξειδωτικά της μαύρης σοκολάτας, συμβάλει στην καλύτερη διαχείριση του οξειδωτικού στρες.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr