Αμπελοφάσουλα κοκκινιστά με καπνιστή πάπρικα

Υλικά
500γρ αμπελοφάσουλα
3 μεγάλες πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
4 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα στη μέση
1 κρεμμύδι ξερό χονδροκομμένο
Περίπου ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας πάπρικα καπνιστή
Αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζάνι μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε περίπου 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τα αμπελοφάσουλα, τα ανακατεύουμε 2-3 φορές και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και 1 ποτήρι νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Βράζουμε τα αμπελοφάσουλα μέχρι να μαγειρευτούν κατά το ήμισυ περίπου. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Όταν όλα έχουν μαγειρευτεί επαρκώς, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, έτσι ώστε να το καταναλώσουμε ωμό και να μην καταστραφεί από τη θερμότητα. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και το δυόσμο και κάνουμε ένα τελευταίο ελαφρύ ανακάτεμα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr