Υλικά
1 γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
2 αυγά
½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
½ φλιτζάνι νερό
Λίγο αλάτι
2 κουτ. γλυκού baking powder
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για το τηγάνι
½ φλιτζάνι τυρί τύπου gouda τριμμένο
αυγά τηγανιτά (τόσα όσα και τα pancakes που θα φτιάξουμε)
1 φλιτζάνι κομμένα ντοματίνια
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το νερό, το γιαούρτι, τη βρώμη, το baking powder και το αλάτι. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια ζεσταίνουμε καλά ένα μικρό τηγάνι το οποίο έχουμε λαδώσει με ένα πινέλο. Ρίχνουμε 4-5 κουταλιές της σούπας από το μίγμα μας στο τηγάνι και το αφήνουμε να ψηθεί για 2 λεπτά. Γυρίζουμε από την άλλη και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά. Αφαιρούμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μίγμα μας. Μόλις βγαίνει η κάθε τηγανίτα από το τηγάνι και όσο είναι πολύ ζεστή, ρίχνουμε λίγο τυρί το οποίο θέλουμε να λιώσει ελαφρά και από πάνω βάζουμε ένα ολόκληρο αυγό τηγανιτό. Προσθέτουμε λίγα ντοματίνια και σερβίρουμε.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr