Μια πολύ νόστιμη και ελαφριά συνταγή, με πολλές φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και λίγες θερμίδες.
Υλικά
1 κιλό κιμά γαλοπούλας ή κοτόπουλου
2 φλιτζάνια χοντροκομμένα κολοκυθάκια
1 1/2 φλιτζάνι χοντροκομμένα κρεμμύδια
1 κόκκινη πιπεριά
1/2 φλιτζάνι άψητο κουσκούς
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.. Χρησιμοποιείστε θήκες για muffins τις οποίες λαδώστε ελαφρά. Τοποθετήστε τα κολοκυθάκια, τα κρεμμύδια, και την κόκκινη πιπεριά σε έναν μίξερ και ανακατέψτε ελαφρά μέχρι να αλεστούν αλλά όχι να υγροποιηθούν. Τοποθετήστε τα λαχανικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε με τη γαλοπούλα το κους-κους, το αυγό και τη μουστάρδα Dijon. Γεμίστε κάθε θήκη muffin περίπου κατά τα 3/4. Μπορείτε να βάλετε προαιρετικά το πάνω μέρος κάθε muffin με 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα μπάρμπεκιου. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr