Υλικά
180 γρ. μαργαρίνη
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια baking powder
1 πρέζα αλάτι
70 γρ. ζάχαρη
70 γρ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια σε σκόνη
1 μέτριο μανταρίνι
Εκτέλεση
Σε ένα μίξερ χτυπάτε μαζί τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτετε τη βανίλια, 2 κουταλάκια ξύσμα από το μανταρίνι και 2 κουταλιές χυμό μανταρινιού. Στη συνέχεια ρίχνετε το αλεύρι κοσκινισμένο, το baking powder και ζυμώνετε με το χέρι. Φτιάχνετε μια μεγάλη μπάλα, την τυλίγετε με το χέρι και τη βάζετε 1 ώρα στο ψυγείο. Κατόπιν τη βγάζετε και πλάθετε μικρές μπάλες τις οποίες απλώνετε ελαφρά και τις τοποθετείτε σε ταψιά στρωμένα με λαδόχαρτο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15΄περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Μόλις κρυώσουν λίγο τα μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσουν καλά.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr