Υλικά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
7-8 αχλαδάκια μικρά
100 γραμμάρια κουβερτούρα
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
1 κουταλιά της σούπας άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού. Καθαρίζουμε τα αχλάδια από τη φλούδα τους και με το ειδικό μηχάνημα αφαιρούμε ένα κύλινδρο από το κέντρο, ώστε το αχλάδι να διατηρήσει το σχήμα του, αλλά να αφαιρεθεί το εσωτερικό που περιέχει τα κουκούτσια. Βράζουμε τα αχλάδια στο σιρόπι για 30 λεπτά και μετά τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να πάρουν τη θερμοκρασία του δωματίου. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με τη μαργαρίνη και την άχνη. Βάζουμε σε ένα μπολ παγωτού 1 αχλαδάκι και πάνω του ρίχνουμε κουταλιές από τη λιωμένη κουβερτούρα. Αν θέλουμε στερεώνουμε 1 φυλλαράκι δυόσμο στην επάνω πλευρά του αχλαδιού για στόλισμα αντικαθιστώντας το κοτσάνι.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr