Ακόμη και να καθαρίζετε προσεκτικά και συστηματικά τα τηγάνια σας, κάποια στιγμή θα αναπτύξουν λίγη σκουριά. Ένας αγαπημένος τρόπος αντιμετώπισης της σκουριάς για τηγάνια από χυτοσίδηρο, μαχαίρια και άλλα εργαλεία μαγειρικής, είναι η ωμή πατάτα!
Για να καθαρίσετε τη σκουριά με μια πατάτα, κόψτε τη στη μέση κατά μήκος ή εγκάρσια, ανάλογα με το πόσο μεγάλη είναι η επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε. Βυθίστε την πατάτα από το σημεί κοπής σε σαπούνι πιάτων ή μαγειρική σόδα και τρίψτε σταθερά πάνω από τη σκουριασμένο περιοχή. Εάν το άκρο της πατάτας γίνει λείο, το κόβεται ξανά και εφαρμόζετε περισσότερο σαπούνι. Επαναλάβετε μέχρι να αφαιρεθεί η σκουριά, ξεπλύνετε, και στεγνώστε.
Ομάδα neadiatrofis.gr