Γνωρίζουμε πολύ καλά τη συμπεριφορά του μοσχαρίσιου κρέατος όταν θέλουμε να το μαγειρέψουμε και να γίνει μαλακό. Τις περισσότερες φορές…περιμένουμε με τις ώρες και τελικά το κρέας μοιάζει να έχει πεισμώσει.
Για να γίνει λοιπόν πιο τρυφερό, ακολουθήστε κάποια από τα παρακάτω τρικ.
1. Βάλτε το κομμένο σε κομματάκια για 4-5 ώρες και ακόμα καλύτερα από ολόκληρο βράδυ στην εξής μαρινάτα:
1 κούπα λάδι,
1/2 κούπα ξίδι,
1 /2 κούπα κρασί,
1 κ. γλυκού αλάτι,
πιπέρι, αρωματικά χόρτα και λιωμένο σκόρδο.
2. Μια άλλη πιο απλή και γρήγορη λύση είναι να το αλείψετε με ένα μείγμα από λάδι και ξίδι και να το αφήσετε έτσι για 2-3 ώρες.
3. Εάν δεν έχετε καθόλου χρόνο να το μαρινάρετε τότε απλά προσθέστε μια κουταλιά ζάχαρη στη σάλτσα.
Ομάδα neadiatrofis.gr