Υλικά
500γρ αχλάδια μικρά
450γρ ζάχαρη κρυσταλλική
1 ½ φλιτζάνι νερό
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλα
Στο τέλος το χυμό και τη φλούδα από ½ λεμόνι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα αχλαδάκια και αφαιρούμε το κουκούτσι και το κοτσάνι με το ειδικό εργαλείο. Τα τοποθετούμε σε μια λεκανίτσα στην οποία έχουμε προσθέσει νερό και χυμό από 1 λεμόνι, ώστε να μη μας μαυρίσουν μέχρι να τα βράσουμε. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το 1 ½ φλιτζάνι νερό και προσθέτουμε τα αχλάδια στραγγισμένα από το νερό στο οποίο τα είχαμε βυθίσει. Βράζουμε για 15 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη φλούδα από το λεμόνι. Βράζουμε για άλλα 20 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε την κατσαρόλα μέχρι να κρυώσει εντελώς και να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γαρύφαλλο και το χυμό από το λεμόνι και ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και φυλάσσουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr