Σοκολατένιος κορμός με γέμιση κακάο

Yλικά
500 γρ. κουβερτούρα
4 αυγά
100 γρ. Χωριό Λιωμένο Αγελαδινό Βούτυρο Γάλακτος
200 γρ. ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 λαδόκολλα

Για την κρέμα:
600 γρ. κρέμα γάλακτος
6 κουταλιές της σούπας κακάο
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
4 κουταλιές της σούπας λικέρ της αρεσκείας σας
Για την επικάλυψη:
4 κουταλιές της σούπας κακάο
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Eκτέλεση
Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί μαζί με το Χωριό Λιωμένο Αγελαδινό Βούτυρο Γάλακτος. Έπειτα την κατεβάζουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και την αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά. Σπάμε και χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Χτυπάμε χωριστά τους κρόκους μέχρι να γίνουν αφρός και τα προσθέτουμε στη σοκολάτα ανακατεύοντας καλά. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτουμε κι αυτά κουταλιά-κουταλιά ανακατεύοντας συνέχεια. Λαδώνουμε και στρώνουμε σε ένα ταψί τη λαδόκολλα, αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί, στρώνουμε με μια σπάτουλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 25 με 30 λεπτά. Βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο. Όταν κρυώσει ,το βάζουμε πάνω σε μια πετσέτα βαμβακερή, το τυλίγουμε σε ρολό μαζί με την πετσέτα και το αφήνουμε για 8 τουλάχιστον ώρες. Ετοιμάζουμε την κρέμα ως εξής: Χτυπάμε τη ζάχαρη με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί. Έπειτα προσθέτουμε το λικέρ και το κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα. Πάνω σε καθαρό πάγκο ανοίγουμε το παντεσπάνι, αφαιρούμε την πετσέτα και απλώνουμε πάνω του την κρέμα, με μια σπάτουλα, ώστε να πάει παντού. Τυλίγουμε το παντεσπάνι σε ρολό και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα με την ένωση από την κάτω πλευρά. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και το κακάο και το βάζουμε στο ψυγείο. Σερβίρουμε μετά από 4 με 5 ώρες.

Πηγή : minervahorio.gr