Γρήγορο, εύκολα και γευστικό. Ένα γλυκό με λιγότερα λιπαρά και θερμίδες από ότι έχουμε συνηθίσει να έχουν τα περισσότερα γλυκά με σοκολάτα.
Υλικά
200γρ μπισκότα τύπου πτι-μπερ
400γρ σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
3 βανίλιες
100γρ μαργαρίνη
3 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το γάλα και τη μαργαρίνη. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανίλιες και το ξύσμα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη. Παίρνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και μέσα τοποθετούμε ένα αντικολλητικό χαρτί φούρνου το οποίο έχουμε βρέξει καλά και έχουμε στραγγίσει. Προσοχή το χαρτί θα πρέπει να καλύπτει τον πυθμένα και τα πλαϊνά. Ρίχνουμε στον πυθμένα μερικές κουταλιές σοκολάτας μέχρι να καλυφθεί. Από πάνω απλώνουμε μία στρώση από τα μπισκότα. Από πάνω ξαναρίχνουμε σοκολάτα και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, προσέχοντας να τελειώσουμε με σοκολάτα. Σκεπάζουμε τη φόρμα με διαφανή μεμβράνη και παγώνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Στη συνέχεια με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού ξεφορμάρουμε. Αν θέλουμε για διακόσμηση μπορούμε να πασπαλίσουμε την επιφάνεια με τριμμένο φουντούκι, ή ακόμη και με μικρά κομμάτια από γλυκό του κουταλιού (π.χ. κυδώνι). Όταν το κόψετε σε φέτες θα έχετε ένα πολύ εντυπωσιακό τετράγωνο κομμάτι με οριζόντιες ρίγες από το μπισκότο και τη σοκολάτα.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr