Συνοδέψτε τα κρέας, το κοτόπουλο και γενικά τα πιάτα σας με πουρέ από καρότο, αντί για ρύζι, μακαρόνια και πατάτες. Με πολλές βιταμίνες και καροτενοειδή.
Υλικά
7-8 καρότα
4 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
5 φλιτζάνια γάλα
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 αυγά
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα καρότα σε άφθονο νερό και στη συνέχεια τα πολτοποιούμε στο μούλτι. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα και τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα μας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, καθώς και τα πολτοποιημένα καρότα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr