Εύκολη σπιτική τούρτα σοκολάτας με λιγότερα λιπαρά.
Με λιγότερα λιπαρά και αρκετές φυτικές ίνες, αποτελεί μια γευστική και πιο διαιτητική παραλλαγή τούρτας σοκολάτας.
Υλικά
½ πακέτο μπισκότα τύπου digestive
1 φλιτζάνι δημητριακά πρωινού
3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
300 γρ. κουβερτούρα
1 κούπα γάλα χαμηλών λιπαρών
1 κούπα ζάχαρη άχνη
400 γρ. τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
2 βανίλιες
½ φλιτζάνι χονδροσπασμένα φουντούκια και αμύγδαλα
½ φλιτζάνι κουβερτούρα σε νιφάδες ή σταγόνες
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα δημητριακά να γίνουν σχεδόν σκόνη. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά. Με το μίγμα αυτό στρώνουμε τον πυθμένα μιας στρογγυλής φόρμας με αποσπώμενα τοιχώματα. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με τη μαργαρίνη και το γάλα. Μόλις λιώσει η κουβερτούρα και αναμιχθεί με τα υλικά αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρά. Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε καλά το τυρί κρέμα με τις βανίλιες και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια ανακατεύουμε την κουβερτούρα με το τυρί μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή κρέμα. Απλώνουμε την κρέμα στη φόρμα μας πάνω από τη βάση που έχουμε φτιάξει και από πάνω πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς και την κουβερτούρα. Παγώνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες πριν τη σερβίρουμε.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr