Το σκόρδο διακρίνεται για τη χαρακτηριστική γεύση και άρωμα που μπορεί να προσδίδει στα πιάτα μας και για αυτό άλλωστε αποτελεί αγαπημένο καρύκευμα των περισσοτέρων νοικοκυρών.
Μάλιστα, το σκόρδο αποτελεί ένα σήμα κατατεθέν της ελληνική παραδοσιακής κουζίνας και των πιάτων της.
Πώς το σκόρδο μπορεί να προάγει την υγεία της καρδιάς;
Το σκόρδο περιέχει μια ποικιλία ενεργών συστατικών, όπως τα φλαβονοειδή και ορισμένα θειούχα συστατικά, τα οποία φαίνεται να ασκούν προστατευτικές δράσεις έναντι της αθηροσκλήρωσης.
Συγκεκριμένα, τα συστατικά του φαίνεται να συμβάλλουν στην ελάττωση της σύνθεσης χοληστερόλης, στην καταστολή της οξείδωσης της LDL και στην αναστολή της συσσωμάτωσης αιμοπεταλίων και κατά συνέπεια στο σχηματισμό θρόμβων.
Με την προσθήκη σκόρδου στα πιάτα μας αντλούμε οφέλη που πιθανά δεν γνωρίζουμε. Ας προσθέσουμε λοιπόν λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο σκορδάκι στο φαγητό μας…
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr