Όταν χτυπάτε ένα αυγό στην άκρη ενός μπολ, δεν σπάει μόνο το κέλυφος. Η λεπτή μεμβράνη που περιβάλλει το λευκό και τον κρόκο σπάει εξίσου. Μικροσκοπικά θραύσματα από το κέλυφος μπορεί να αναμιχθούν με το υγρό και καταλήξουν τελικά στο πιάτο σας.
Αντ ‘αυτού, ραγίστε το αυγό σε μια επίπεδη επιφάνεια, για να δημιουργήσετε ένα καθαρό σπάσιμο. Με αυτόν τον τρόπο, η μεμβράνη παραμένει ανέπαφη, που σημαίνει ότι δεν θα βρείτε κανένα κέλυφος στην ομελέτα σας.
Κρατήστε το αυγό στο ένα χέρι και πιέστε το σταθερά σε μια σκληρή επιφάνεια. Χωρίς να το συνθλίψετε όμως.
Ελέγξτε το σπάσιμο: Θα πρέπει να δείτε μια εσοχή και μια ρωγμή από τη μια πλευρά έως την άλλη, σαν ισημερινό.
Τοποθετήστε τους αντίχειρές σας σε κάθε πλευρά της ρωγμής και τραβήξτε το κέλυφος χώρια. Οποιαδήποτε θραύσματα θα κολλήσουν στη μεμβράνη και δεν θα πέσουν στο μπολ.
Ομάδα neadiatrofis.gr