Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ενώ τους αρέσουν τα καυτερά φαγητά, έχουν πρόβλημα με το στομάχι τους και πρέπει να τα αποφεύγουν. Κι όμως υπάρχει λύση και για αυτούς.
Το κόκκινο πιπέρι σε αντίθεση με το τι θεωρεί πολύς κόσμος, είναι ευεργετικό για στομαχικές διαταραχές, όπως το έλκος στομάχου.
Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι λόγω της αντιμικροβιακής του δράσης καταστρέφει τα παθογόνα μικρόβια και παράλληλα προάγει την έκκριση συγκεκριμένων προστατευτικών γαστρικών υγρών.
Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα οφέλη του.
Η κυριότερη ιδιότητά του είναι ότι περιέχει την ουσία καψαϊσίνη. Η καψαϊσίνη είναι μια ουσία με ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.
Σχετίζεται με μείωση της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων, μειωμένη πιθανότητα θρομβώσεων και γενικότερα καλύτερη υγεία της καρδιάς και των αγγείων.
Αν λοιπόν θέλετε τα φαγητό λίγο πιο πικάντικο προτιμείστε. Αντικαταστήστε με αυτό το αλάτι, για να δώσετε και γεύση αλλά και ποιότητα στο πιάτο σας.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr